VBox7 logo

BG инфлуенсърки - положителни за COVID-19! Как преминава болестта при тях, с какво ги лекуват?

19 464 23.03.2020

Коронавирусът отдавна показа, че не познава раси, а лесното му предаване го прави особено опасен. Така заразени с болестта се оказаха много световноизвестни личности - Том Ханкс, Маруан Фелаини, Кристофър Хивю, Идрис Елба, Микел Артета. 

Виж още: Самоизолация - Ден и нощ! Как любимците от риалити сериала се справят с извънредното положение?

Бройката на далите положителна проба за болестта българи пък е вече трицифрена, а сред тях се оказаха и популярни в Instagram българки. Става въпрос за инфлуенсърките Адриана Тюркмен и Никол Толева.

Двете момичета обявиха новината от Instagram, като дори ползваха story-тата си, за да предупредят контактните хора, за да се самоизолират. 

Виж още: Инфлуенсърка удари дъното с Коронавирус предизвикателство! Вижте какво гнусно нещо направи

Адриана призна, че при нея болестта преминава изключително леко - първите дни имала лека тежест в гърдите и затруднения в дишането, но били изключително минимални. Сега обаче и тези симптоми изчезнали и само кашляла, но дори и това било рядко. Има и хрема.

Виж още: Поп-фолк в изолация! Как се справят със ситуацията около COVID-19 любимите изпълнители в жанра?

Инфлуенсърката се лекувала с имуностимуланти, витамини и хомеопатия. Въпреки това обаче тя отказва да назове лекарствата, за да не започне самолечение някой от последователите ѝ. 

Виж още: Думи на Ванга уплашиха британците! Какво е казала пророчицата за коронавируса?

Адриана споделя още, че много иска да тренира, но ѝ е абсолютно забранено. Забранени също са алкохолът и пушенето. До няколко дни тя очаква да бъде здрава, но ще трябва да остане още дълго време изолирана у дома. 

Виж още: ТЕСТ: С какво ново хоби трябва да захванеш по време на самоизолацията?

Никол Толева пък решила да си направи тест, защото неин познат се оказал с болестта. И при нея симптомите били леки - запушен нос, чувствала се леко отпаднала.

Виж още: Самоизолация, но сред природата! Известните българи, които намериха уединение извън дома

Тя не излизала от дома си в последните 8 дни, така че подозира, че се е зарадила доста отдална. И призовава да се изследваме без да му мислим. А и да спазваме мерките за безопасност.

Източник thumbnail: iStock/Instagram

19 464 23.03.2020

Още от Красивите българки