VBox7 logo

Олга Куриленко пребори COVID-19 и разказа: Как преминава болестта, как се лекува и с какво?

3 362 25.03.2020

Олга Куриленко беше един от най-известните модели в Украйна, но след като стана сред първите популярни лица с коронавирус, със сигурност вече е най-известната. 

Виж още: Думи на Ванга уплашиха британците! Какво е казала пророчицата за коронавируса?

Но от диагностицирането ѝ до днес минаха десет дни и Олга вече може да се похвали, че е преборила болестта. "Затворена съм у дома, след като се оказа, че съм с коронавирус. Всъщност съм болна от седмица. Треска и умора са основните ми симптоми. Грижете се за себе си и приемете това сериозно", написа на 15 март Куриленко.

Виж още: Тренировки, сън, храна: Как минава денят в изолация на Папи Ханс?

Явно обаче въпросите към моделката, която в момента се намира в Лондон, са били доста и тя отговори на много от тях, които вероятно и всички ние си задаваме - как преминава болестта, защо не всички пациенти са в болница, как се лекува.

Виж още: Предвидил пандемията астролог видя: Пикът на COVID-19 В България - на 27 април, а след това?

"Защо не съм в болница? Защото болниците са пълни и са за пациенти, които са в тежко състояние. Казаха, че ако състоянието ми се влоши, трябва да викна линейка", обяснява Олга. И допълва - температурата ѝ скочила до 39 градуса, а за да установят дали е коронавирус, лекари взели проба от гърлото ѝ.

Виж още: BG инфлуенсърки - положителни за COVID-19! Как преминава болестта при тях, с какво ги лекуват?

Олга Куриленко и днес не знае къде точно се е заразила - може да е навсякъде. Температурата пък цяла седмица била между 38 и 38,5 градуса. Лекарите на Острова не ѝ изписали специфични лекарства, дали ѝ само хапчета за сваляне на температурата.

Виж още: С деца в изолация! Как се справят Преслава, Теа Минкова, Антония Петрова и други популярни майки?

Тя обаче решила и да пие витамини и добавки, които да подсилят имунитета ѝ. Това били в нейния случай витамитине В5, Е, С. Останалото - куркумин и цинк.

Виж още: Благой Георгиев намери лек за коронавируса в свещените книги - всенародни пост и молитва!

В деня, когато Западният свят празнува Деня на майката, 23 март, Куриленко се похвали, че се е изчистила от коронавируса и описва набързо хронологията - първата седмица се чувствата зле и я прекарала в леглото с температура и силно главоболие. Втората седмица температурата била по-ниска, но се появила кашлица и умора. Накрая на втората седмица обаче вече се чувствала добре. И кашлицата почти изчезнала. 

3 362 25.03.2020

Още от Най-яките мацки