Новините в 90секунди: Вижте как изглежда вода, която се яде !

Двама бяха убити при нападение в Париж, прекалено много уран тече във Велинград и още в „Новините в 90 секунди“.
Започваме с водещата международна новина, двама полицаи бяха убити от стрелец на знаменития булевард в Париж „Шанз-Елизе“ снощи. Други двама бяха ранени. Групировката Ислямска държава пое отговорност за атаката. Самоличността на нападателя вече е установена. Той бил разследван за тероризъм, обявиха френските власти. Става въпрос за 39-годишен френски гражданин. През 2005-а е осъден на затвор за три опита за предумушлено убийство, два от които на полицаи. Атаката става само три дни преди първия тур на президентските избори във Франция в неделя.
У нас, питейната вода във Велинград също съдържа завишени количества уран, съобщи БНР. Точното превишаване на допустимите нива на тежкия метал все още не са ясни. Кметът Костадин Коев вече се е свързал с ВиК-дружеството, като се очака констативният протокол на здравната инспекция в Пазарджик. По-рано този месец високи нива на уран бяха отчетени и в Първомай. Ситуацията бе овладяна, но днес кризисния щаб поиска нови проби.
Продължаваме с нещо любопитно, вижте как изглежда водата, която не се пие, а яде. Идеята е на британска компания с цел да намали използването на пластмасови бутилки. Вместо шише непропускваема мембрана от морски водорасли държи водата. Мембраната може да бъде изхвърлена след изпиването на водата или погълната, заедно с нея.
Завършваме с кадри на огромния килим от лалета в Истанбул. Килимът с традиционни мотиви в червено, жълто и бяло е в чест на годината на завладяването на Константинопол от османците.

90секунди