Другата война на Сталин (2011) 1-2

Филмът с превод от руски дойде при вас благодарение на чудната колибка.ком! Име: Другая война Сталина (2011)
Описание от колибката:
"Сталин е възнамерявал пръв да нападне Германия, заплашвайки света със световно господство. През 1940 г. е готов планът за стратегическо разгръщане на войната срещу Германия, но Хитлер изпреварва Сталин. След победата си СССР е разорен и обезкървен, като практически остава в същите граници, а световният ред остава същият. Мечтата на Сталин да се превърне във властелин на света остава неосъществена. За това се разказва в това историческо изследване, основано на разсекретени документи, неизвестни по-рано свидетелства и нов анализ на досегашните източници."
Едно мнение:
Филми, филми... във всеки един от тях, както и във всяка друга информация, може да се намерят парченца от големия пъзел, които търсачът на истината трябва да постави на правилното място. Обикновено информацията съдържа голям процент истина, но и заблуда, така че хората заедно с истината да приемат и нея.
"...Хитлер изпреварил Сталин"... "мечтата на Сталин"... Приказки за наивници, каквито са повечето от нас. Защо не кажат нещо за техните кукловоди и глобалните им планове и цели? Фюрери, генералисимуси... дърпат им конците, разиграват военни игри. Целта е да загинат повече хора - да загинат милиони! Разберете: ние осигуряваме само вълната, млякото и месото. Нас ни стрижат, доят и колят...
Истината вече трудно може да се скрие. Тя обаче може да се контролира. На тези, които са достигнали до нея и имат смелостта да я кажат, се присмиват, че вярват в конспиративни теории и толкоз. Кучетата си лаят, керванът си върви. Оказва се, че за повечето хора никак не е лесно да отсеят зърното от плявата. Объркват се и накрая стават безразлични и се отказват. С това целта е постигната! Хората като маса винаги са били заблуждавани и манипулирани. Те никога няма да разберат истината - промили са им мозъците, отвличат им вниманието или са прекалено угрижени за да мислят за това. Това е голата истина, другари и другарки, дамы и господа... ;)

Според два пъти министър-председателя на Великобритания, Бенджамин Дизраели: „Светът се управлява от съвсем различни хора от тези, които си
представяме. Това са тези, които са зад сцената!"

"Ако хората разберат, че в политиката няма „лагери”,
защото всички се намират под скрития контрол на една и съща сила, преследваща една цел, логиката на световните събития ще стане кристално ясна..."

"Основният проблем на човечеството е неосъзнаването на това, което се случва."

encho2