Новините в 90секунди: Започна голямото орязване на данъци в САЩ

Герджиков оспорва правото на неграмотните да гласуват, сериозно съкращаване на данъци в САЩ, прозрачни панталони, които станаха хит в интернет и още в Новините в 90 секунди


Премиерът Огнян Герджиков оцени високо работата на служебния кабинет. „Ние оставяме държавата в едно много, много добро състояние”, категоричен е Герджиков. За последните три месеца хазната е реализирала над 1,6 милиарда лв. повече приходи в сравнение със същия период от миналата година. Служебният премиерът, който е и водещ юрист, също каза, че винаги ще оспорва правото на неграмотни да гласуват, защото нарушават Конституцията.За него хора, които не знаят български език, не трябва да определят как да се управлява държавата ни.

https://vesti.bg/bulgaria/politika/gerdzhikov-negramotnite-ne-triabva-da-glasuvat-6068433

ВИДЕО - https://www.vbox7.com/play:2a57ba69fc&start=153


Администрацията на Доналд Тръмп извърши обещаното сериозно съкращаване на данъците върху бизнеса и персоналните доходи. Реформата бе представена в от министъра на финансите Стивън Мнучин и главния президентски съветник по икономическите въпроси Гари Кон. Намаляват се както ставките върху доходите на физически лица, така и тези върху корпоративните приходи.

https://vesti.bg/sviat/amerika/zapochna-goliamoto-oriazvane-na-danyci-v-sasht-6068426

ВИДЕО - https://twitter.com/CNN/status/857420299788312576?ref_src=twsrc^tfw&ref_url=https://vesti.bg/sviat/amerika/zapochna-goliamoto-oriazvane-na-danyci-v-sasht-6068426


Прозрачни панталони от пластмасова материя, през които се вижда всичко, пусна фирма за телевизионни продажби. Артикулът ще се продава за 55 британски лири. Търговците гарантират, че новите панталони "ще накарат всички да говорят за вас", но все още не е ясно в какъв контекст. Според производителя панталоните били незаменими за концерти на открито и за всякакви партита.

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/pusnaha-prozrachni-pantaloni-prez-koito-se-vizhda-vsichko-6068399

СНИМКИ - https://vesti.bg/galerii/foto/pusnaha-prozrachni-dynki-prez-koito-se-vizhda-belio-i-golotii-3751

Австрийска зоологическа градина представи новородените си четири бели тигърчета - Фалко, Тото, Миа и Мауци. Зоологическата градина е на 150 км от Виена и е популярна туристическа дестинация. Тигърчетата ще останат с майка си една година, а след това ще бъдат дарени на други зоологически градини. Белите тигри са резултат от развъждане в зоологическите градини. Тигрите обикновено раждат две или три малки. Броят на тигрите в естествена среда започна да се увеличава, след като дълго време намаляваше. Миналата година по данни на Световния фонд за дивата природа броят им е бил 3890.

ВИДЕО - https://www.vbox7.com/play:a8760ecdd2

90секунди