Новините в 90 секунди: Тежко престъпление край варненско село

Разследват убийство край Варна, албанци масово вадят български паспорти и още в „Новините в 90 секунди“
1. Тежко престъпление край варненското село Каменар се разследва от полицията.
Тази нощ е било открито тялото на таксиметров шофьор в управлявания от него автомобил, съобщиха от областната дирекция на МВР във Варна. По информация на кмета на селото Светослав Райков става дума за убийство.

https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/nameriha-myrtyv-taksimetrov-shofior-kraj-varna-6067755
2. Интересът към придобиване на българско гражданство обхваща все по-големи части от Албания, отчитат македонски издания. Целта е по-лесна емиграция към Западна и Северна Европа. Само през 2016 г. от албанския град Елбасан са се изселили 850 семейства, всички с български паспорти. Преди три години проверка у нас показа, че Държавната агенция за българите в чужбина е признавала български произход при много съмнителни критерии, а от това са се възползвали много хора в Косово и Албания.

https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/makedoniia-albanci-masovo-vadiat-bylgarski-pasporti-6067751

3. От света, ангелът на Виктория Сикретс Ирина Шейк роди първото си дете, съобщават американски медии. Супермоделът и половинката ѝ Брадли Купър все още крият пола и името на бебето. Новините за бременността на Ирина Шейк се появиха през есента на 2016 г., когато моделът показа своето коремче на модния.

Видео: https://www.youtube.com/watch?v=0rAcqOIdpi8

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/irina-shejk-i-bradli-kupyr-stanaha-roditeli-6067748

4. Завършваме с нещо любопитно, с колкото повече мързеливци сме заобиколени, толкова по-бездейни ставаме самите ние. Френски учени установиха, че мързелът е заразен, тъй като човек естествено се стреми да се "впише" към тези, които го заобикалят.

90секунди