Окончателно - кои партии влизат в новия парламент

Радан Кънев подаде оставка, окончателно кои партии влизат в парламента и още в днешните новини в „90 секунди“.
1. ГЕРБ спечели предсрочните парламентарни с малко над 5 процента преднина от втората водеща политическа сила БСП. В парламента влизат още Обединените патриоти, ДПС и новата партия на политическата сцена – ВОЛЯ на Веселин Марешки. Това показват резултатите от преброяването на ЦИК при точност 99,8 процента. Под 4-процентовата бариера останаха Реформаторският блог, „Да, българия“ на бившия правосъден министър Христо Иванов и партията на Лютви Местан – ДОСТ.
https://vesti.bg/izbori2017/izboren-den/po-rezultati-ot-cik-koj-pecheli-6067144
2. Радан Кънев подаде оставка като лидер на ДСБ и движение „Нова Република“. Това обяви той на първата пресконференция, която свика след вчерашните избори. Радан Кънев поздрави ГЕРБ за победата и изрази задоволство, че БСП няма да управлява. Той също така добави, че няма да напуска политиката.

https://vesti.bg/bulgaria/politika/radan-kynev-podavam-ostavka-6067165
3. Нещо любопитно, британската актриса Ема Томпсън сподели, че е имала шанса да бъде първа дама на Америка, но уви тя отказала предложението за среща от настоящия президент Доналд Тръмп. Актрисата разказа за разговора си с Тръмп в шведско телевизионно шоу. Докато снимала филм в края на 90-те, той ѝ предложил да отседне в „Тръмп Тауърс“ и я поканил на вечеря. „Представете си сега щях да съм в Белия дом на мястото на Мелания Тръмп", каза през усмивка британската актриса.
Видео: https://www.vbox7.com/play:ed6422dccb
https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/zhenata-koiato-mozheshe-da-e-na-miastoto-na-melaniia-trymp-6067158
4. Завършваме с впечатляващи кадри на едни от най-красивите градове острови в света. Сред тях и черноморският град Несебър.
Видео: https://www.vbox7.com/play:c8ec9405c9&start=39
https://vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/top-7-na-naj-krasivite-gradove-ostrovi-v-sveta-6067107

90секунди