Новините в 90секунди: Слави Трифонов напуска Би Ти Ви, ако довечера не пуснат шоуто му

Слави Трифонов напуска Би Ти Ви, ако довечера не пуснат шоуто му, Лютви Местан поиска касиране на изборите и още в днешните „Новини в 90 секунди“.


1.„Това е цензура“, така Слави Трифонов определи решението на Би Ти Ви да не излъчат снощното му предаване. Водещият даде пресконференция заедно с екипа си. Той заяви, че продължава да изпълнява договора си с телевизията и ще подготви предаване за довечера, ако и то не бъде излъчено, ще прекрати рабоатата си с Би Ти Ви. От телевизията пък заявиха, че водещият направи опит да употреби ефира за целите на лична политическа кампания. Вчера Слави Трифонов изпрати отворено писмо до новата власт, в което предупреди, че ако не разгледат референдума, на който гласуваха близо 3,5 млн. души, той ще си потърси правата пред Народното събрание.


2.Лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан не признава изборите за честни и прозрачни и поиска касирането им. По думите му са били нарушени изборните права на българите, живеещи в Турция. Освен това лидерът на ДОСТ обяви, че ще сезира Сотир Цацаров, с който иска пълно разследване на блокадата на границата от патриотите. Той призова Цацаров да свали имунитета на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.


3.От света в мрежата излязоха снимки от бляскавото парти по случай 70-ия рожден ден на Елтън Джон. Събитието се проведе в Холивуд, а сред гостите бяха Лейди Гага, Кейти Пери, Хайди Клум, Джеймс Гордън, Стиви Уондър и др. Освен рождения си ден, Елтън Джон отпразнува и 50-годишното си партньорство с продуцентът Бърни Топин.

90секунди