Новините в 90 секунди: Четири държави ни оказват натиск, заяви президентът

Плевнелиев: Четири държави оказват натиск върху България, близнаците, които се родиха през две седмици и още в днешните „Новини в 90 секунди“.
1. Русия, Турция, Македония и Сърбия по един или друг начин се опитват да влияят на политическия процес в България. Това заяви бивщият президент Росен Плевнелиев и добави, че Турция и Русия са опитали да упражнят натиск по време на изборния процес у нас. Плевнелиев пожела успех на наследника си Румен Радев и заяви, че му е дал телефона си и винаги е готов да му съдейства. Плевнелиев нарече „голяма грешка“ решението на настоящия президент да ограничи правата за гласуване на българи в чужбина и изрази надежда, че скоро то ще бъде отменено.
Видео: https://www.vbox7.com/play:8a6db0d2b6&start=713
https://vesti.bg/bulgaria/plevneliev-chetiri-dyrzhavi-ni-okazvat-natisk-6068265
2. 14-годишно момче от Варна е с множество изгаряния и опасност за живота след инцидент в района на Локомотивното депо. Детето е пострадало при възникване на волтова дъга. Има спешна нужда от кръвопреливане. Според БНР момчето се качило върху локомотив, за да си направи селфи с приятели. Който иска да помогне, може да дари кръв на в кръвния център във варненската болница света Анна.
https://vesti.bg/bulgaria/incidenti/momche-v-koma-sled-selfi-vyv-varna-ima-akciia-za-kryvodariavane-6068282
3. От света, близнаци се родиха през разстояние от две седмици. Чудото, както го наричат докторите, се случва в Тексас в средата на януари. Майката на Амара и Артур ражда преждевременно в 24-тата седмица от бременността. Първо се ражда момиченцето, още с появата си на бял свят, Амара започва да се бори за живота си. Братчето ѝ остава в корема на майка си още две седмици. Към дешна дата бебетата са добре въпеки нестандартното си раждане. Скоро те ще се приберат у дома.
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=6eYH-qXcZ_g
4. Завършваме с новини от Холивуд, актрисата Амбер Хърд публикува първата си снимка с новото си гадже – милиардера Илон Мъск. Наскоро излезе публикация във вестник „Дейли мейл“, която цитира бащата на актрисата, според когото тя и Илон Мъск мислят за сватба.
https://vesti.bg/lyubopitno/shoubiznes/ambyr-hyrd-pokaza-svoia-snimka-s-ilon-mysk-6068288

90секунди