Новините в 90секунди: Огромен скандал предизвика рекламa на „Пепси“ с модела Кендъл Дженър

Взрив в Русия предизвика паника, защо българи търсят органи в Испания и още в „Новините в 90 секунди“.

Нов взрив в Русия предизвика паника и рани един човек, който по първоначални данни е с откъсната китка. Самоделното взривно устройство е избухнало в центъра на руския град Ростов на Дон близо до училище. Бомбата е била скрита във фенерче, което бездомник е намерил. Когато се опитал да го включи, то избухнало в ръката му. Само преди дни атентат в Санкт Петербург отне живота на 14 души и рани десетки други.

Най-големият риск за испанската система за трансплантации са българи, отишли в страната, за да получат органи. Директорът на Националната организация за трансплантации поиска от испанския Конгрес законодателни промени, с които да се ограничи достъпът на чужденци до трансплантиране на органи. Скандалът с българите тече в Испания вече цяла година. Осъдени и арестувани няма. Но 6 български граждани бяха обвинени, че са причинили щети за 1,5 млн. евро на испанската здравна система, като са им били трансплантирани органи на база фалшиви трудови договори.

Огромен скандал предизвика рекламен клип на „Пепси“ с модела Кендъл Дженър. Компанията излезе с извинение, обяснявайки, че се е опитала да направи глобално послание за единство, мир и разбирателство, но явно е сбъркала. Според коментарите рекламата омаловажава демонстрациите срещу полицейското насилие в САЩ срещу тъмнокожите. Реакция имаше и от страна на Бърнис Кинг – дъщеря на Мартин Лутър Кинг един от водачите на Афроамериканското движение за граждански права.

За край се връщаме отново у нас, за да ви съобщим за магнолията, която взриви „Фейсбук“. Нейният собственик е бъдещият премиер Бойко Борисов, който за втори път се хвали с растението.

90секунди