Изчезнал български оператор беше намерен мъртъв в Сърбия

Здравейте, вие сте с „Новините в 90 секунди“,
аз съм Даниела.
Започваме с тъжна новина от Сърбия...
Видеооператорът на сайта sportal.bg Асен Петров, който беше в неизвестност от няколко дни, е бил намерен мъртъв в сръбската столица Белград. По информация на местните медии младият мъж е починал след падане от високо. Засега обаче не е ясно дали смъртта му е резултат от инцидент, самоубийство или Петров е бил бутнат. Сръбските органи на реда разследват всички версии.
https://vesti.bg/sviat/balkani/izcheznal-bylgarski-operator-beshe-nameren-myrtyv-6063924
Сега насочваме поглед към САЩ - шуробаджанащината, типична за нашите географски ширини, стигна и до там. А причината – новоизбраният президент Доналд Тръмп назначи зет си на работа в Белия дом. При това постът му не остана забулен в тайна, каквато е практиката у нас, а напротив – милиардерът е решен Джаред Къшнър да стане един от най-близките му съветници.
https://vesti.bg/sviat/amerika/trymp-naznachi-zet-si-na-rabota-v-beliia-dom-6063910
Сега отиваме в Германия, където депутат от опозицията предложи държавно субсидиране за платен секс за пациенти, които се нуждаят от специални грижи. Преди това обаче болните трябвало да докажат, че не разполагат с достатъчно пари за заплащане на секс услуги. Ще бъде ли приета идеята не се знае, тъй като срещна сериозни критики в страната.
https://vesti.bg/sviat/predlozhenie-seks-za-pacienti-germaniia-plashta-6063909
Хелзинки също е разтърсен от скандал. Новата „Мис Хелзинки“ предизвика вълна от критики, тъй като хиляди я определиха като „откровено грозновата“. Въпреки всичко 19-годишната Сефора успя да изпревари всички скандинавски красавици на подиума и да се окичи с титлата. Тя кандидатствала за конкурса, защото искала да докаже, че тъмнокожите жени също могат да печелят конкурси за красота.
https://vesti.bg/sviat/skandalyt-s-mis-helzinki-rasistki-ili-vypros-na-vkus-6063913
И за финал – нещо красиво, което трябва да се види. Река Дунав замръзна заради минусовите температури, но въпреки това гледката е достойна за картина.

https://vesti.bg/galerii/foto/reka-dunav-zamryzna-3219/30744591

90секунди