Българските видеоигри, които са оставили траен отпечатък в света на гейминга (ЧАСТ 2)

947

Светът на гейминга се гради от много години и големите видеоигри са го превърнали в такъв, какъвто е в днешно време. Може би има хора, които обаче подценяват или не знаят за нашето участие в разработката на видеоигри.

Затова ви представяме списък с българските видеоигри, които са оставили траен отпечатък в света на гейминга. Първата част е тук.

1 Victor Vran

Разработчик: Haemimont Games
Издадена: 2015 година

„Victor Vran” трябва да буди гордост във всички нас. Играта е впечатляваща и използва добре познатата формула на „Diablo”, „Torchlight” и „Path of Exile”, но българските разработчици я разчупват по един фантастичен начин. Играта не предлага традиционните ролеви елементи като избиране на клас и развитие на „дърво” с таланти. Вместо това играта се фокусира върху динамичните и високоадреналинови битки, които внасят екшън нотката в иначе RPG света.
Главният персонаж, на когото е кръстена и играта, е ловец на демони и това ще бъде вашата главна задача. Структурата на мисиите обаче е направена по един чудесен начин и ви дава шанс да избирате как точно ще изиграете това приключение.

2 Strength of the Sword ULTIMATE

Разработчик: Ivent Games
Издадена: 2018 година

Тази игра заслужава да попадне в списъка само защото е разработена от двама човека, което е впечатляващо. Тя се явява подобрена версия на „Strength of the Sword 3”, която реално е единствената игра на студиото преди това, излязла през 2013-а година. „Strength of the Sword ULTIMATE” ни дава шанс отново да изживеем епични битки дали ще е използвайки огромен меч, гранатомет или някое друго лудо оръжие. Играта бе загатната още през 2014-а година и излезе четири години след това. В нея може да купувате различни оръжия или части за героя ви, които увеличават жизненоважните ви показатели.

3 Surviving Mars

Разработчик: Haemimont Games
Издадена: 2018 година

Българското студио „Haemimont Games” и издателят „Paradox” ни възлагат трудната задача, а именно да колонизираме Марс.  Играта принадлежи към жанра „City Building”, като основната ви роля е да създадете обитаеми зони за колонистите, да ги поддържате и разширявате, както и да усвоявате оскъдните ресурс на Червената планета.
Съществуват три основни ресурса, от които колонистите ви се нуждаят, за да оцелеят в Космоса,а именно кислород, вода и електричество. А какви са колонистите ви? Вие може да избирате. Имате шанс да ги убедите да дойдат от Земята и да се присъединят към вашето приключение, дори то да е пълно с пречки и червеникав прах.

4 Phoenix Point

Разработчик: Snapshot Games
Издадена: 2019 година

Искали ли сте шанс да управлявате собствена база и да унищожавате свирепи извънземни чудовища, докато търсите начин да спасите човечеството? Имаше този шанс с „Phoenix Point”. Играта ви поставя в центъра на екшъна и ви дава контрол над едноименната база. Заглавието определено впечатлява с геймплей и графика.
Но внимавайте! В динамичните битки извънземните могат да се адаптират чрез мутации към вашите тактики и технологии. Така че добре начертайте плана си за действие. Междувременно останалите фракции на хората ще преследват собствените си мечти и цели, докато се конкурират с вас за малкото ресурси в апокалиптичния свят. Трябва да сте бързи и да взимате правилните решения, за да просперирате и да спасите света!

5 Knights of Honor II: Sovereign

Разработчик: Black Sea Games
Издадена: 2022 година

Дългоочакваното продължение на емблематичната „Knights of Honor” излезе в края на миналата година и определено ни очарова бързо. По подобие на първата игра и втората част е стратегия в реално време, обхващаща няколко периода от Средновековието и огромна територия – цяла Европа, близкия Изток и северна Африка.
Играта ви предлага множество класове, между които да избирате: Военачалник, Търговец, Дипломат, Религиозен водач и Шпионин. Разбира се, като всяка стратегия и „Knights of Honor II” ви дава голям избор от към строителството и развитието на вашето кралство, което е една от основните цели на играча.
И логично с развитието идва и желанието за завладяване на нови територии, това може да правите с вашата войска. В началото на играта разполагате само с невъоръжени селяни, които няма да са ви от голяма полза във военното ви дело, но с икономическия напредък на кралството ви идва и по-големия избор от военни сили. Може пък да запазите мира като ожените някой от синовете си за друг крал. Това е възможно, защото от Black Sea Games са се постарали да има достатъчно и интересни странични случки и събития.

Изображение: YouTube

Коментари 0
OMG!!!😱😵😱 Какво е Vision Pro и как това ще промени света? 🙈
НЕВЪЗМОЖНА ЛЮБОВ💔 Всеки е влюбен в нея, но ТЯ не съществува😱😥
Българска дизайнерка бележи рекорд на фестивала в Кан 🎬🤩💯
НАЙ-ДОБРИЯТ ДУЕТ: Емануела и Мирела от "Игри на волята" ? 😱😵😍
Възможно ли е Джена Ортега да стане най-мразената актриса? 😯🚩
Да се върнем в миналото 🙈 Спомняте ли си тези детски игри? 🙄
Запази детското в себе си 👑 Честит 1-ви юни🧩🧸
Валерия скастри ергена: Ако беше куче, нямаше да му каже така 😱
🚩TOP OF THE TOP: След 7 години е време за DAY002 🎉👽
История за милиарди: Бил Гейтс я започва едва на 17 🤩🤑
Силата на позитивното мислене и как преобръща живота ни 🤭😜
Как да се внедриш в Метавселената? 🔮
От шофьор на лимуниза със стриптизьорки до суперзвезда: Историята на Брад Пит 💯
Ариана Гранде пее песен на Азис 😲😲😲
Какво се случва с участниците в „Един за друг“ след предаването  😍💕
Може ли ретроградният Меркурий наистина да повлияе на менталното ми здраве? 🔮
💯Нов Тренд: Тениски от рециклиран памук 😎🤗😯
С любов към природата - как да се забавляваме на макс това лято ☀🌊
Как да станете по-осъзнати в ежедневието си? 🧐
Как да станем по-уверени? 😍🤗
Как да преживеем по-леко раздялата с гаджето? 💔💔💔
По инфлуенсърски: Еко вечеря с приятели ❤❤❤
TREND: Винтидж дрехите и шопингът във вторите употреби 🙌✌
Как да разберем дали не сме в toxic relationship? 🚩
R.I.P. Почина кралицата на рокендрола Тина Търнър