Новините в 90 секунди: Българин влезе в класацията за най-вдъхновяващи снимки на 2017г.

Трогателният жест на Румен Радев, напрежение в Брюксел, самурайски мъдрости и още в Новините в 90 секунди
Президентът Румен Радев се снима коленичи до малки хора, за да е на тяхното ниво по време на Шестия европейски форум за социално предприемачество. Това, което направи Радев трогна всички. Главнокомандващият показа, че преди всичко е човек и коленичи, за да е наравно с хората, които го избраха и на които служи".Гласи текста към публикацията в социалната мрежа, която събра стотици харесвания и десетки положителни коментари.
От света
Няколко души са ранени по време на протести, избухнали пред турското консулство в Брюксел, след като привърженици на управляващата в Турция "Партия на справедливостта и развитието" са нападнали и ранили трима кюрди, отивали да гласуват на референдума за конституционни промени в страната. Тримата кюрди са получили прободни рани от нож, като се съобщава, че един от тях е с рана на врата и е в критично състояние.
Българин влезе в класацията за най-вдъхновяващи снимки на 2017 г. Отличеният кадър се казва "Стара река" и е заснет в началото на октомври 2016 г., когато есенните цветове са най-красиви. Реката се намира в резервата Старата река, създаден да съхрани дивата природа около нея. Мястото е непокътнато и там могат да се срещнат редки животински видове като кафява мечка и благороден елен. Списъкът с изумителните 65 снимки е съставен специално за Световния фотографски конкурс на “Сони“ и показва спиращи дъха кадри. Вижте ги в галерията на вести.бг
Самурай е една от четирите основни класи в Древна Япония.Това са т.нар. защитници на Япония, воини, които живеят според свой неписан закон Бушидо – път на воина, споменат в края и началото на 16 век. Родоначалник на термина самурай се счита принц Ямато, чиято смелост била изключителна. Във вести.бг прочетете и един от най-вдъхновяващите самурайски мисли.

90секунди