Новините в 90секунди: Баба на две деца стана хит в „Инстаграм“

Нов сигнал за бомба в метрото в Санкт Петербург, бившият социален министър Ивайло Калфин с висок пост в Брююксел и още в „Новините в 90 секунди“.
1. Метростанция "Сенная площадь" в Санкт Петербург бе затворена заради анонимен сигнал за бомба, предаде ТАСС, като се позова на местното управление на руското министерство на извънредните ситуации. Вчера между тази метростанция и станция "Технологический институт" беше извършен атентат. По последни данни са убити 14 човека, а 49 са ранените. Говорител на силите за сигурност на Киргизстан съобщи, че атентаторът е самоубиец от Централна Азия и е имал връзки с сирийските бунтовници.

Видео: https://www.vbox7.com/play:ff9d471642

https://vesti.bg/sviat/nov-signal-za-bomba-v-metroto-na-sankt-peterburg-6067513

2. У нас, Ивайло Калфин получи поста на специален съветник на европейския комисар по бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер. От Европейската комисия са посочили, че договорът му е за една година, считано от 1-ви април. Бившият социален министър и депутат от АБВ ще съветва германския комисар по въпроси, свързани с приходите в европейския бюджет и връзките с националните парламенти.
https://vesti.bg/sviat/evropa/ivajlo-kalfin-poluchi-visok-post-v-briuksel-6067518
3. Баба на две деца стана хит в „Инстаграм“. 47-годишната Заклина е родом от Сърбия, живяла е в различни страни като Швейцария, Франция и Полша, а сега неин дом е Италия. Тя е моден блогър и печели вниманието в интернет с впечатляващия си външен вид. Има 28-годишна дъщеря и две красиви внучки.
Снимки: https://vesti.bg/galerii/foto/mozhete-li-da-poviarvate-che-tazi-zhena-e-baba-na-dve-deca-3639

https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/baba-na-dve-deca-tazi-zhena-stana-hit-v-instagram-6067480
4. Завършваме с нещо любопитно. Австралийски фотограф показа в снимки живота в Северна Корея. Той описа времето, прекарано в тази страна, катто "най-вълнуващата и най-депресиращата седмица от живота ми". Защо, разберете от снимките.
https://vesti.bg/lyubopitno/kakvo-e-pozvoleno-da-se-snima-v-severna-koreia-6067502

90секунди