Новините в 90секунди:Мъжът, който от бездомник и наркоман става милионер

Румен Радев с реакция за Копривщица, сблъсъци в Париж, историята на един наркоман и още в Новините в 90 секунди
„Копривщица не принадлежи на неколцина общинари. Копривщица принадлежи на България. Копривщица е България”, каза президентът Румен Радев, след като Общинският съвет в малкия град гласува искане да бъде премахнат статутът му на архитектурно-исторически резерват. Промяна на статута не е в правомощията на местния парламент, а на националния институт за недвижимо културно наследство. Борисов също каза, че се е чул с кмета на града, който го уверил, че ще спре скандалното решение, което предизвика вълна от коментари в социалните мрежи.

https://vesti.bg/bulgaria/prezidentyt-radev-kaza-na-kogo-prinadlezhi-koprivshtica-6067321
ВИДЕО - https://www.vbox7.com/play:228d175bdc&start=3 00:06-00:22
Улиците на Париж станаха арена на сблъсъци между китайски имигранти и полицията за трета поредна нощ. Протестите обхванаха френската столица след като полицаи убиха 56-годишен мъж от китайски произход на 26 март. Демонстрантите се бият със служителите на реда, използвайки всякакви подръчни средства. От своя страна полицията отвръща със сълзотворен газ и палки.

https://vesti.bg/sviat/evropa/za-treta-poredna-nosht-parizh-izglezhda-taka-6067300

ВИДЕО - https://www.vbox7.com/play:b97993c458&start=42

Наркоман, който спял по улиците на Лос Анджелис, успя да стане милионер само за няколко години. Животът на Халил Рафати се променя в една нощ, когато отново е приет в спешното заради свръхдоза с хероин. Лекарите опитвали да спасят живота му и по чудо той оцелява.Халил тогава взел решението, че никога повече няма да се връща в тъмните години от живота си и се превръща в „Крал на търговията със здравословни храни“ Повече за невероятната трансформация на Халил вижте в галерията на вести.бг

https://vesti.bg/lyubopitno/lyubopitno/myzhyt-kojto-ot-bezdomnik-i-narkoman-stava-milioner-6067305

ГАЛЕРИЯ - https://vesti.bg/galerii/foto/myzhyt-kojto-ot-bezdomnik-i-narkoman-stana-miloner-3608

ВИДЕО - https://www.youtube.com/watch?v=KpTw2VUmg1I 2:04 – 2:21

Снимка на българка, която сякаш държи с ръцете си Земята, изрисувана със светлина, е видяна от милиони посетители на сайта на Световната организация за дивата природа. Кадърът е дело на Любен Кулелиев и е направена на 25 март вечерта по време на събитието "Часът на Земята", в което България се участва. Снимката е от ателие по рисуване със светлина пред Народния театър в София и беше предпочетена пред хиляди други изображения от 187 държави.
https://vesti.bg/lyubopitno/sveji/tazi-snimka-na-sofiia-e-vidiana-ot-milioni-po-sveta-6067303
ВИДЕО - https://www.facebook.com/WWF/videos/10154592552809436/ 0:03 – 0:08 и
няколко минути от това видео - https://www.vbox7.com/play:90b7dfb763

90секунди