VBox7 logo

Нина Бабич - Пълнени круши с рокфор в хрупкаво тесто

301 03.09.2019 Инфо

ПЪЛНЕНИ КРУШИ С РОКФОР В ХРУПКАВО ТЕСТО
4 порции, 1 час и 10 минути + охлаждане

4 пресни круши
За тестото:
7 г сол
92 г вода
222 г краве масло
370 г брашно
За плънката с рокфор:
100 г сирене рокфор
50 г галета (хлебни трохи)
30 г запечени орехи (едро счукани)
1 яйце
сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:
1. В малка купичка смесете водата и солта и бъркайте, докато солта се разтвори. Поставете брашното и маслото в купата на миксера. Разбърквайте на ниска скорост, докато не получите хомогенна смес. Малко по малко добавяйте водата, така че да се оформи тесто, но не прекалявайте. Оберете тестото от стените на купата, увийте го в прозрачно фолио и го оставете да си почине поне 2 часа или цяла нощ.
2. Обелете крушите. С лъжичка извадете семената и „сърцевината“, издълбайте дупка в крушата, в която после ще сложите от плънката.
3. За плънката с вилица намачкайте сиренето, орехите, галетата. По желание овкусете с черен пипер и сол. Разбъркайте и оставете плънката настрана. Напълнете всяка круша и приберете в хладилник.
4. Разточете тестото между 2 листа хартия за печене на квадрат с размери 40x40 см и с дебелина 3-4 мм. Разрежете го на 4 квадрата. Поставете една круша в средата на всеки квадрат тесто и я намажете с разбито яйце. Обърнете краищата на тестото на горе и ги завийте около дръжката. Притиснете хубаво краищата и отгоре отново намажете с яйце. Повторете същото с останалите круши. Оставете крушите в хладилника за около 30 минути. Загрейте фурната на 190 градуса. Печете крушите в средата на фурната за около 20 минути.

*Печете във фурна без вентилатор.