gongbg

Трифон Иванов - легендата остава

57 795 14.02.2016
Легендите като Трифон Иванов завинаги остават сред нас, защото винаги ще има кой да говори за тях.

Валентин Михов и съотборникът на Туньо от Етър и националния отбор Бончо Генчев, ддни от най-близките хора на внезапно починалия на 50-годишна възраст брилянтен защитник, намериха сили, за да си спомнят с усмивка за големия Трифон Иванов в ефира на „Събуди се“ по Нова телевизия.

Ето какво казаха те за Трифон:

Валентин Михов:

Той обичаше България, беше много широко скроен. Той бе един герой в мирно време. Но за героите се сещаме, когато ги загубим. Губим такива центрове, от където са излезли едни железни хора, той е бил винаги железен човек. Нямаме пример като него в момента. Надали ще се роди друг точно такъв като него.

В ЦСКА, в националния отбор, той беше момчето, което даваше настроението. В съблекалнята беше съвсем различен. Искам да го изпратя с усмивка. Той е първият, който ни напусна, дано да е последният за едно дълго време. Тежко е в тези моменти да говоря с него. Той е скромен, той не парадира.

Трифон се дръпна още след голямото лято. Поигра в Австрия и после беше в Търново, занимаваше се с бензиностанции. Винаги се е съветвал с мен. Преди няколко месеца честваше 50-годишнина. И Боби Михайлов намери начин да го върне малко в човещината.

За да ги имаме нови Трифон Иванов, Христо Стоичков, трябва да ги има тези, които ги правят. Те си спомняха всички, които са ги възпитавали. Съвсем друга е връзката треньор-футболист, тази връзка вече е скъсана. Това са последните мохикани, които защитиха България. Вече не идват да защитят герба. Това трябва да ни смущава, нямаме нови Трифонивоновци.“

Бончо Генчев:

Искам да кажа, че загубихме един голям спортист, голям човек, голямо сърце. Такъв е животът, никога не знаеш какво ти предстои. Моите спомени с него са много, и като спортист, и като извън спорта.

Когато правихме големият отбор във Велико Търново, през 1987 година, Трифон бе един лидер сред нас. На години малък, но с качествата си даваше сигурност в нашия отбор. След 3 години станахме шампиони на България и носители на Купата на България.

Имахме мач с Лудогорец и новината ме завари в съблекалнята за гости. След като направих разбор администраторът на отбора дойде и ми каза новината.

Преди няколко дни се видяхме пред стадиона и се гласим, той вика 'Играете в Разград, ще дойда да ви гледам и ако не играете добре, ще ви сменя всичките след 3 мача'. Каза, че ще дойде на мача да ни гледа и после да ни уволнява едва ли не. Той беше такъв, подхвърляше всичко под формата на шега. По този начин намираше душевно спокойствие.

Аз мисля, че няма съмнение в това (че всички от легендарния отбор ще бъдат на погребението б.р.). Цанко се прибира, предполагам и Красимир Балъков, не мисля, че е повод на някакъв разговор. Предполагам, че всички ще присъстват. Мисля, че всички ще присъстваме. За съжаление да изпратим един голям българин и голям спортист. Той беше пример за подражание. Търсим следващия Трифон Иванов, но едва ли ще можем да го намерим.
Виж повече Виж по-малко
Най-ГРАНДИОЗНОТО парти в Слънчака ТАЗИ ГОДИНА ❤ Кога и Къде?
Задържаха предполагаем преследвач на Тейлър Суифт преди концерта ѝ в Германия
Пожарите в България, какво следва и каква е причината?
Летящи лодки? Кога и къде?
Фосил на стегозавъра „Ейпекс“ беше продаден за рекордните 44 млн. долара 😱😱😱
Нов Тренд: Пържено яйце върху капан на кола 😱😱
Дивото зове: Индианско племе напусна амазонската джунглата, за да спре сечта й (СНИМКИ)
🚀🌕 „Забравеният астронавт“ от Аполо 11 разкрива какво го е впечатлило най-много на Луната! 🌟✨
Ще можем да се возим на дронове? 😱😱😱
Той оцеля повече от година без вода и храна!
🎉💔 Как „синдромът на Ребека“ може да повлияе на връзката ви 😲
Тейлър Суифт с концерт в България?
Зендая и Том Холанд се сгодиха? 😮💍😍💕
Устни като на Хейли Бийбър с балсам с пептиди?!
Зендая се облече като робот! Почерпи вдъхновение от нея!
📰 Травма и шок: Жената, която откри, че е спала с брат си след ДНК тест! 😱
Кой донесе първи медал за България на световното първенство по борба?💪
Той е пропускал работа 6 години и НИКОЙ не е разбрал?
Най-честите двойни стандарти във връзките!
Пияна шофьорка удари четири автомобила, задържаха я😱
Тя е "ЕКОСЕКСУАЛНА", но има ВРЪЗКА С ДЪРВО 😳🤯
Мрачната история зад детските ти спомени💥🤩
Най-старото, най-дълбокото и най-голямото езеро в света!
Тези животни говорят КАТО ХОРА?
Българките са на ВЪРХА на европейския волейбол!
Какво ще стане с тялото ти, ако спреш да носиш бельо?!🤩😋
ФЕНОМЕН : Момиче, което не може да ходи, стигна до Рилските езера